Cennetin Çocukları Film Yorumu

by - Kasım 05, 2020

 
Selamlar
 (Emoji de olsa yorum yaparsanız sizi izlemem daha kolay oluyor. Yoksa başka türlü beni izleyenleri nasıl takip edeceğimi bilmiyorum. Yorum kısmında anlatmak isteyen olursa çok sevinirim :) )
Uzun bir süreden sonra sizlere yine bir İran filmi ile geldim. İran filmlerinin sevmediğim tek tarafı sonunu bize söylemiyorlar belirsiz kalıyor. Biraz sinir bozucu ama ana tema güzel işleniyor bu filmlerde. 
Gelelim filmimizee...
Başrolde Ali ve Zehra adında iki çocuk var. Film Ali'nin Zehranın ayakkabılarını kaybetmesi üzerine işleniyor. Yoksul bir ailenin çocukları oldukları için okula giderken Ali'nin ayakkabıları sırasıyla giyiyorlar. Ayakkabıları kaybettiklerini babalarına yenisini alamayacağını düşündükleri ve bunun için üzüleceğini bildikleri için söylemiyorlar. Ali kardeşinin yeni ayakkabılarının olması için okulda düzenlenen koşu yarışmasına katılıyor. Bu yarışmada 3. olan kiye ayakkabı hediye edilecekti. Babası da o sıralarda fazla gelire sahip olmadığı için tek çaresi 3. olmaktı. Ali yarışta istemeden de olsa 1. oluyor. Zehra evde heycanla gelecek yeni ayakkabısını bekliyor . Ancak Ali bu sırada çok üzgün şekilde içeri giriyor. Zehra ayakkabıları kazanamadığını anlıyor. Bu sırada da Ali'nin babası eve Zehra'ya bir çift ayakkabı ve bir çok yiyecekle gelmek üzere yolda. Bizde olsa filmin sonu mutlu biter ama burda vermemişler böylece bitiyor. Muhtemel Zehra yeni ayakkabılarını görünce sevinecek ve Ali' de birincilik ödülünü aldığı için üzülmeyecek. 

You May Also Like

10 yorum

  1. Güzel film Cennetin çocukları

    YanıtlaSil
  2. Bence daha gerçekçi bir sinema dili kullanmış.Hikayeler öyle laap diye mutlu sonla bitmiyor gerçek hayatta da çünküm :)

    YanıtlaSil
  3. güzel filiim, iran sineması da çok iyii :) benim bloga gelen yorumlardan bir dolu şeker arkadaşımıza da gidebilirseeen :)

    YanıtlaSil
  4. İran filmlerinin değişik bir havası var. Genellikle sosyal konulara ağırlık veriyorlar.

    YanıtlaSil
  5. Sonunu göremediğim filmler pek ilgimi çekmiyor ama bu filmin hikayesi güzelmiş. Hafta sonu listesine yazdım :)

    YanıtlaSil
  6. blogunu son yazıma koyduum :)

    YanıtlaSil
  7. izlerim diye köşeye koyduğum ama henüz izleyemediğim film.3 iran filmi izledim şimdiye kadar, en doyurucu ve güzel olanı Altın ve Bakır(Tale va Mes) idi.Sonu da netti :)

    YanıtlaSil
  8. Bilgilendirme için çok teşekkürler. Mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil