Ötekinin Babası Film Yorumu

by - Mart 29, 2020



Merhabalar.  İlk defa film yorumu yapacağım umarım becerebilirim. Olmazsa da zamanla düzeltirim 😊
Bu  filmi sosyal refah dersine giren hocamız tavsiye etmişti. Sosyal hizmet alanına da giriyor aslında. Aile ilişkisi üzerine kurulu bir İran filmi. 

Başlayalımm 🎈
Film beş kişilik bir ailenin ortanca oğlu olan Şahab'ın ailesi ve sosyal çevresiyle olan sorunlarının üzerine kurulu. Şahab 6 yaşında olan ama ''konuşmayan'' bir çocuktur. Bu nedenle annesi hariç çevresindeki herkes onun konuşmamasını şımarıklığa vuruyor. Şahab'ın abisi olan Areş zeki ve çalışkan bir çocuktur. Babası evde sadece Areş'i görür, onunla ilgilenir. Şahab ise kendisine de ilgi gösterilmesini ister ve birileri ona ilgi gösterene, onu anlayana kadar konuşmamaya devam eder.
 Şahab aslında kendisine söylenen her şeyi anlar ve kendisine karşı kötü söz söyleyen herke zarar vererek onları cezalandırmaya çalışır.







Şahab'ı ailesi hastaneye yatırmak ister bunun üzerine kaçar. Onu yaşlı bir çift evine alır. Bu güzel insanlar onunla konuşur, ilgilenirler. Şahab orada bahçeyle ilgilenir. Toprak onu rahatlatır.
 Şahabın kaybolması en çok annesini üzer. Annesi tüm suçu aile bireylerine atar. Onu tersleyen onunla ilgilenmeyen herkese.
Sonra yaşlı çift Şahabı birkaç gün sonra ailesine teslim ederler. Şahab onlardan ayrıldığı için üzgündür.  Ona bu zamana kadar böyle değer veren kimse olmamıştı çünkü. Eve geldiğinde toprakla, bahçeyle oynamaya devam etti ama babası saçma gördü. Ve ona engel oldu. Bu yüzden daha da içine kapandı babasından uzaklaştı.




                                              








Anneanne aileyi ziyarete geldi. Şahaba da sürpirz olarak civciv getirdi. Burdan anlıyoruz ki Şahabı düşünen birisi filme dahil oldu.
 O gün de aile babanın arkadaşına gidecektir. Şahab en güzel kıyafetlerini giyip arabaya oturmuştur. Ancak babası onun gelmesini istemedi. Ve arabadan indirdi. Şahab çok üzüldü. Burada ona anneannesi destek oldu.
Sadece anneannesi anladı.
Anneannesi onunla onun dilinde konuşur. Ona ne yaparsa haklı olduğunu söyler. Ve başarır da. Şahab artık sadece anneannesinin yanında konuşur. Burdan anlıyoruz ki sadece ilgi çocuğun kalbini değiştirir.
Şahabı konuşmadığı için hiçbir okul kabul etmez. Anneannesi onu okula gitmeye ikna eder. Artık konuşmaya başlar ve 1. sınıfı bitirir. Babası  da karnesini iş yerine götürür. Artık o da anlar ilgi göstermesi gerektiğini.

Filmin sonunda Şahab'ın doğum günü için ona ailecek bir sürpriz hazırlarlar. Babası ona söz verdiği gibi bisiklet almıştı. Areş'in babası ona bisiklet almıştı! O gün babasıyla barıştı.
Areş'in babası artık onun da babası olmuştu.

İzlemenizi tavsiye edeceğim güzel ve anlamlı bir filmdi. Ailenizle de izleyebilirsiniz bu günler için ideal bir film😊  



Çocuklarda görülen bazı sorunların tüm sebebi sadece hastalık değildir. İlgisizlik, şefkatsizlik, mutsuzluk bunlar da sorundur...



















You May Also Like

20 yorum

  1. Değişik bir konusu varmış.
    Bu arada mütevazilik güzel bir meziyettir ve sende de var. İlk kez film anlatacağın için söylediğin baştaki cümlenden anladım. Bence gayet de güzel becermişsin, niye beceremeyesin ki? Sadece yapıcı bir eleştiri olarak anlatırken veya yazarken diyeyim hep aynı zamanda anlatırsan daha kolay takip ederiz, yani kah şimdiki zaman, kah geçmiş zaman, kah miş'li geçmiş zaman değil de, hangi zamanda anlatmaya başladıysan filmi, sonuna kadar o zamanda götürürsen daha iyi olur naçizane.
    Eline sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için çok çok teşekkür ederim. Bir sonraki yorumumda dikkat edeceğim ❤

      Sil
  2. Konusu çok dikkatimi çekti seyredeyim inşallah

    YanıtlaSil
  3. İzlemediğim bir film anlattığınız kadarıyla konusu ilgi çekici gerçekten. :) Aile filmleri beni duygulandırır izlersem yorum yapmaya gelirim! :)

    YanıtlaSil
  4. Şuan için en iyi yaptığımız iş film, dizi ve haber seyretmek

    YanıtlaSil
  5. Belki bu akşam izleyebiliriz. Evdekileri ikna edebilirsem. Bu sıra polisiye filmlere sardık çünkü:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sizin önerilerinizi bekleyeceğim o halde 😊

      Sil
  6. iran sineması çok seviyoom, bunu da not aldıım saoool :)

    YanıtlaSil
  7. Aramızda yenisiniz ve hoş geldiniz.Gayet de güzel bir film yorumu olmuş.Alalnımla da alakalı olduğu için not ettim :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. Konusu oldukça dikkatimi çekti, İran filmlerini severim mutlaka izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  9. You have a wonderful blog! The topics you write about are very close to me. Thank you for sharing your thoughts!

    I follow you through GFC! If you want, go to my blog :)

    MY NEW POST: TOP 11 VERY CHEAP PROM DRESSES 2020 ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. of course 🎈 . Thank you ❤🧚🏻‍♀️

      Sil
  10. Geldim sevgili Gamze!..ve bu harika film önerin hemen gözüme çarptı..evet çok çok güzel bir film ben de izlemiştim bir kaç ay evvel,İran sinemasına bayağı bir sarmıştım bir ara bu film de özellikle aileler ebeveyn ve öğretmenler için muhteşem bir film kesinlikle izlenmeli..
    Arada bir gelirim ziyaretine,sevdim burayı :)

    YanıtlaSil